Naaldlagers op een X Fusion demper

De lagers van een demper zijn altijd simpele bussen aluminium die draaien in een messing glijlager .Die moeten strak worden ingeklemd om speling te voorkomen. Hierdoor slijten deze snel op elkaar in. Alleen DT Swiss heeft perfecte axiaal draaiende kogellagers. Nu dacht ik , kan ik  die messing glijlager niet gewoon vervangen voor een naaldlager? En inderdaad was mijn maatvoering te koop. Ik heb van een oude DT Swiss lagerset de bussen gebruikt die perfect aansluiten op de as van de naaldlager.De demper is dus een  Xfusion . De as moet  in mijn geval een bout van 8mm moet kunnen hebben(Giant NRS). afmeting van naaldlager: 14mm dia/12mm hoog/10mm inwendig/ as inwendig 10mm dia en 8mm inwendig .Gebruikte  naaldlager: HK1012 


De as van het naaldlager zit opgesloten in de taps toelopende DT swiss bussen waarop voor het aanspannen van de Teflon ringen een O-ring is geplaatst .Om de boel passend te maken nog twee alu bussen .

Na 80 km op zijn donder geven (drops ,klimmen,sprongetjes) is de constructie nog in prima conditie.Het aanspreken van de demper was al goed (beter dan een FOX op de NRS) Maar voelt nu nog beter. Punt van verbetering is de afdichting. ik voorzie hier geen problemen ,maar dat kan nog beter.Ben benieuwd hoe lang dit meegaat. De oude alu  lagers waren na twee seizoenen op.

 
Make a Free Website with Yola.